Doğum için hastane çantası hazırlamak hep son ana kadar ertelenir. Ancak uzmanlar son üç aya girildiğinde erken doğumlara karşı tedbir amaçlı ve doğum yaklaştıkça hareketleri ağırlaşacak anne adaylarını yorabilecek bu keyifli hazırlığın önceden yapmaları tavsiyesinde bulunuyorlar. Peki hem annenin hem de bebeğin ihtiyaçlarını içeren doğum çantasında neler olmalı?
Aile büyükleri, arkadaşlar, dostlar, komşular, ‘doğum için hazırlanacak hastane çantasında neler olmalı’ya dair çok değerli tavsiyeler verse de özellikle ilk bebeğini kucaklarına almaya hazırlanan anne adayları ‘acaba bir şey unuttum mu?’ endişesini hep içinde taşır. Bu endişeleri gidermenin en kolay yolu ise uzman tavsiyesi almaktan geçer.
14 yıldır anne bebek ve çocuk sektöründe olan ve son 5 yılında Bebek Alışveriş Koçluğu ile bebek bekleyen ailelere kendi yaşam şekillerine uygun doğru ve sağlıklı ürünleri seçmeleri için destek olan Babies And Shop Gizem Kösoğlu Yılmaz, 10 Ocak 2019’da 13:00-13:45 saatleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen mammashow’da anne adaylarına “Yenidoğan Bebek Alışverişi”ni anlatacak ve sorularını yanıtlayacak.
Türkiye’de anne ve baba adayları ile 0-3 yaş grubu çocuklara odaklanan tek ve çok özel bir etkinlik olan mammashow, ‘Anneliğe Dair Her Şey’ mottosuyla 9-10-11-12 Ocak 2019 tarihlerinde stanbul Fuar Merkezi’nde ‘düzenleniyor. Davetiyelerine Biletix’den ulaşılabilen mammashow’da, yenidoğan ve bebek alışverişi denildiğinde ilk akla gelen sektördeki en prestijli markaların fuara özel fiyatlarıyla alışveriş imkanı ve yüzlerce markanın hediye-indirim yağmuru olacak. Ayrıca, anne ve anne adaylarının hayatlarını kolaylaştıracak onlarca eğitici ve eğlendirici etkinliğe de ev sahipliği yapılacak. “Yenidoğan Bebek Alışverişi” annelere rehberlik edecek bu önemli etkinliklerden sadece biri.
mammashow etkinlik konuşmacısı Babies And Shop Gizem Kösoğlu Yılmaz’ın Anne Adaylarına Hastane Çantası Önerileri şöyle:
Hastane Çantası Ne Zaman Hazırlanmalı?
Anne adayları son haftalarında yorgun olabiliyor, aynı zamanda hareketleri de ağırlaşıyor. Bu nedenle hastane çantaları 34. hafta itibari ile artık hazırlamış olmalı. Böylelikle erken doğumlara karşı da önlem alınmış oluyor.
Hastane Çantasına Neler Konmalı?
Öncelikle doğum yapılacak hastanenin doğum katı ve yenidoğan servisi ile görüşülmeli ve bebek ve anne için neler temin ettikleri sorulmalı. Birçok hastane bebek bezi, hasta bezi, göğüs ucu kremi, göğüs pedi, ıslak pamuk mendil, diş fırçası, diş macunu, hatta bebek için kıyafet bile sağlayabiliyor.
Eğer bebek için elbise alınacaksa 3 adet olmalı. Özellikle şapka eldiven ve çorap unutulmaması gereken minik ama önemli detaylar arasında yer alıyor. Özellikle ziyaretçilerin bebekleri kucaklarına aldıkları düşünülürse hem mikrop kapmaması hem de ağzından sızdırma olma ihtimaline karşı, ağız bezi ve omuz bezlerinden mutlaka hastane çantasına konulmalı.
Bir diğer ürün ise çoğu annenin unuttuğu ama hastane için de özellikle rahatlık sağlayacak olan yan yatış yastığı. Hemşireler anneleri genelde yan yatırmayı tercih ediyor ve rahat etmeleri için de sırtlarını bir battaniye ile destekliyorlar. Bunun yerine yan yatış yastığı kullanmak anneler için daha sağlıklı oluyor ve elbette daha şık gözüküyor.
Göğüs Kalkanı, Göğüs ucu, Biberon ve Emziğin mutlaka hastane çantasına konulması gerekmiyor, ihtiyaç halinde en yakın eczaneden kolayca bulunabilecek malzemeler. Anne için emzirmeye uygun gecelik yada pijama takımından 3 adet temin edilmesi ise olmaz ise olmazlardan.
Hastane Çantası İhtiyaç Listesi
Çorap Emzirme Sütyeni Sabahlık yada şal Lohusa Çamaşırı Terlik Göğüs pedi Hasta pedi Diş macunu Diş fırçası Tarak Makyaj malzemesi Islak mendil Bebek bezi Hatane Çıkış seti Battaniye Eldiven Çorap Şapka Zıbın Tulum Alt üst takım Yan yatış yastığı Ağız bezi Omuz bezi Pişik kremi Şarj kabloları Telefon Fotoğraf Makinası Emzirme Önlüğü Göğüs ucu çıkarıcıAyrıca süpriz durumlara karşı ikinci bir ufak hastane çantası daha hazırlamak içinizi rahat ettirecektir.