Koç Üniversitesi Yayınları’ndan “Medya arkeolojisi nedir?” söyleşisi

Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY), 15 Ocak Pazartesi günü Medya ve İletişim kategorisinde yayımladığı “Medya Arkeolojisi Nedir?” kitabı için bir söyleşi düzenliyor. Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nde düzenlenecek olan etkinlik, ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Jussi Parikka ve Ahmet Gürata’nın gerçekleştireceği söyleşi, Steampunk kültüründen Kendin Yap ruhuna, Michel Foucault ve Friedrich A. Kittler’den Walter Benjamin’e, sosyal medyadan hayali medyaya kadar geniş bir alanı kapsayacak.

Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) Medya ve İletişim kategorisinde yayımladığı Medya Arkeolojisi Nedir? başlıklı kitabı için bir söyleşi düzenliyor. 15 Ocak Pazartesi günü Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nde (ANAMED) düzenlenecek olan etkinlik, kitabın yazarı Jussi Parikka’nın ve Ahmet Gürata’nın katılımıyla gerçekleşecek.

Medya Arkeolojisi Nedir?, medya kültürlerinde anormal olanla, ana akımın dışında kalanlarla ilgileniyor. Günümüz kültüründe medyanın arkeolojik olarak nasıl düşünülebileceğine dair açıklamalar sunuyor, bu konuda bizlere kılavuzluk edebilecek çeşitli teorilerin, yöntemlerin ve fikirlerin haritasını çıkarıyor.

Medya Arkeolojisi Nedir?, medya kültürlerini geçmişin birden yeniden keşfedilebileceği ve yeni teknolojilerin de giderek hızla modası geçmiş hale geleceği bir kavram olarak görüyor. Tetris ve plaklar gibi retro hale gelmiş medya tüketim pratikleri üzerinden, yeni medyayı geçmiş medya aracılığıyla araştırmanın yollarını gösteriyor.

Jussi Parikka ve Ahmet Güntan’ın yapacağı söyleşi, Steampunk kültüründen Kendin Yap ruhuna, Michel Foucault ve Friedrich A. Kittler’den Walter Benjamin’e, sosyal medyadan hayali medyaya kadar geniş bir alanı kapsayacak.

** Etkinlik ücretsiz ve halka açıktır. Etkinlik dili İngilizcedir.

Tarih: 15 Ocak 2017, Pazartesi

Saat : 18.00

Yer: ANAMED, İstiklal Cad. No: 181 Merkez Han, Beyoğlu-İstanbul

KOÇ ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI HAKKINDA

Koç Üniversitesi’nin “mükemmellik merkezi” olma hedefinin barındırdığı öncülük arzusunu benimseyen Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY), yayımladığı kitapları, kendi alanlarının en ileri bilgisini sunacak başlıklar arasından seçiyor.

Burasının Bilgisi dizisinde, bu coğrafya hakkında ve/veya bu coğrafyadan (geniş anlamıyla Ortadoğu) araştırmacılar tarafından yazılmış kitaplar yer alıyor. Literatüre ciddi katkı sağlayan, paradigmaları sorgulayan ya da değiştiren, daha önce kullanılmamış bulguları ya da uygulanmamış analiz yönetimlerini benimseyen önemli çalışmalar bunlar. Tarih, sanat tarihi, siyaset, sosyoloji, arkeoloji, cinsiyet çalışmaları, kültürel çalışmalar alanlarında yapılmış araştırmalar öne çıkıyor.

Uçbeyleri dizisi genel okuru hedefleyen, her alt dizide o alanda bildiklerimizin sınırını ortaya koyan (“state-of-the-art”) ya da o sınırı ileri taşıyan, iyi yazılmış, ilginç ve ufuk açıcı kitaplardan oluşuyor. Pozitif bilimler, beşeri bilimler, sosyal bilimler, edebiyat kuramı, sanat, hukuk, tıp, etik gibi alanlar bu dizinin kapsamına giriyor.

Maddiyat dizisi Uçbeyleri’nin yaklaşımını finans, ekonomi, işletme, inovasyon, girişimcilik alanlarına uyguluyor.

Tuhaf Etki dizisiyse adının da çağrıştırabileceği gibi Türkçenin, okunduğunda “tuhaf bir etki” bırakan ayrıksı metinlerini bir araya getirmeyi amaçlıyor. Dizide daha önce yayımlanmış ama değeri bilinmemiş ya da unutulmuş kitapların yanı sıra, ilk kez yayımlanacak çalışmalar da yer alıyor.

KÜY kitapları; radikal demokrasi yaklaşımını, çağdaş sanat dünyasının sorunlarını, mülkiyetsiz yapıp yapamayacağımızı, hayvanlarla insanların ortaklaşa yaşadığı bir toplumun temel ilkelerini, uygarlık dediğimiz şey yıkılırsa sıfırdan nasıl başlayabileceğimizi, küresel ısınmanın arz dengesini, toplumsal adaletin nasıl kurulması gerektiğini, genç olma takıntımızın sonuçlarını, acının tarihini, insanlığı nasıl bir genetik geleceğin beklediğini sorguluyor. Her yıl artan başlık sayısıyla KÜY, hem akademik yayıncılığın, hem de entelektüel dünyamızın boşluklarını en etkili şekilde doldurmaya çalışıyor.

KÜY kitaplarının satışlarından elde edilen gelir, Koç Üniversitesi öğrencilerine burs vermekte kullanılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.