Kömürle diş beyazlatma uygulamalarının tehlikeleri

Diş beyazlatmanın, estetik bir gülüşün ilk basamağı olduğunu belirten Estetik Diş Hekimi Göker Taşkınsu, sosyal medyada son dönemde yayılan kömürle diş beyazlatma uygulamalarının tehlikelerine dikkat çekti.

Diş beyazlatmanın hassas noktaları olduğunu vurgulayan Estetik Diş Hekimi Göker Taşkınsu, karbonat, çilek, limon ya da aktif kömür ile hiçbir gerçekliği kanıtlanmamış uygulamaların dişlere çok büyük zararlar verebileceğinin altını çizdi:

“Diş diye adlandırdığımız organ üç tabakadan oluşmaktadır ve en üst katmanına mine denmektedir. Mine tabakası dişe pürüzsüzlük ve beyazlık verir. Mine tabakasını zedelersek minenin bütünlüğü bozularak, dişte daha çok sararmalara neden olur. Aktif kömür ile beyazlatma deneyenler ise mine tabakasına ciddi zarar vererek dişlerin daha çok zarar görmesine yol açar, mine tabakası estetik için önemlidir.”

KÖMÜR İNSAN VÜCUDUNA ÇOK ZARARLI BİR MADDE

Aktif karbon olarak adlandırılan yönteme dikkat çeken ve bahsedilen aktif karbonun kömür olmadığını söyleyen Dt. Taşkınsu, “Kömür toksisitesi çok yüksektir ve insan vücuduna çok zararlı bir maddedir bu nedenle dişlere de zarar vermektedir. Aktif karbon kömür içeriğinin bir kısmı denilebilir ancak aktif karbon yönteminde kömürle diş beyazlatma çok yanlıştır. Ayrıca aktif karbon kullanılarak yapılan beyazlatmaların klasik beyazlatma yöntemlerine göre bir üstünlüğü henüz bulunabilmiş değildir“ dedi.

DİŞ BEYAZLATMADA TEMEL BAKIM YETMİYORSA UZMANA BAŞVURULMALI

Beyazlatmada da ilk önce ağız ve diş sağlığına dikkat ederek temel bakım için gerekli olan şeylerin yapılması gerektiğini vurgulayan Taşkınsu, temel bakımın verdiği beyazlık yetmediği zaman hekimlerin devreye girmesi gerektiğini vurguladı. İki tip beyazlatma yöntemi olduğunu, genellikle diş beyazlatma uygulamalarının ofis tipi uygulamalarla başladığını, ev tipi uygulamalarla da devam ettiğini sözlerine ekledi.

EV TİPİ UYGULAMALARDA ZAMANLAMAYA DİKKAT

Ev tipi uygulamalarda zamanlamaya dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Dt. Taşkınsu, saat sınırlamalarına uyarak, sürenin aşılmaması gerektiğini söyledi. Zamanlamaya dikkat edilmezse beyazlatma işleminin, dişetlerine zarar verebileceğini ve ev tipi uygulamaların da aralıklarla uygulanması gerektiğinin anlattı. Hekim kontrolünde yapılan ev uygulamalarının ise en fazla bir hafta olarak planlandığını aktardı:

"BEYAZLATMA İŞLEMİ UYGULANAN DİŞ DAHA ÇOK SARARMAZ"

“Profesyonel olarak adlandırdığımız yani hekimler tarafından uygulanan, doğru metotların kullanıldığı diş beyazlatma işlemleri dişe ve diş minesine herhangi bir zarar vermez. Diş beyazlatma işleminden sonra, dişlerin daha fazla sararacağı algısı tamamen yanlıştır. İşlem yapılan dişler daha çok sararmaz ancak normalde ne kadar sararma yaşıyorsa o kadar sararır.”

Yanlış diş beyazlatma yöntemleriyle dişlere çözümü daha zor hasarlar verilebileceğini belirterek, öncelikle ağız ve diş sağlığında temel bakıma dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Dt. Göker Taşkınsu, doğru hekimle ve düzenli bir uygulamayla istenilen sonucun alınabileceğinin altını çizdi. (Kaynak: NTV)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.