Sağlık Turizmi: Kongolu çift Ankara'da tedaviyle ikiz bebek sahibi oldu

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden Türkiye'ye gelen Nancy Bangaenda ve Lucien Wenza çifti, gördükleri tedavi sayesinde başkentte bebek sahibi oldu.

Özel bir tıp merkezinden yapılan açıklamaya göre, tanıdıkları vasıtasıyla Türkiye'ye gelen Kongolu çift, Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Güvenç Karlıkaya'nın uyguladığı tedavinin ardından Lucianna ve Naella isimleri verilen ikiz kız bebeklerini kucaklarına aldı.

Kongo'nun başkenti Kinşasa'dan gelerek Türkiye'de tedavi olmayı tercih ettiklerini belirten 36 yaşındaki Nancy Bangaenda, Türkiye'nin tıp konusunda batı ülkelerine oranla daha ileride olduğunu düşündükleri için Ankara'ya geldiklerini belirtti. Bangaenda, "Yapılan tedavi hayalimize kavuşmamıza sağladı. Ülkemize bebeklerimizle birlikte mutlu bir şekilde döneceğiz." ifadesini kullandı.

Tedavi süresince kendileriyle yakından ilgilenildiğini belirten 51 yaşındaki Lucien Wenza ise 20 Ocak'ta bebeklerini kucaklarına aldıklarını hatırlatarak "Mutluluğumuzu tarif etmek imkansız. Kucağımıza alana kadar inanamadık. Tedavi süremiz boyunca bizimle çok yakından ilgilenildi. Türk hekimlere çok güvendiğimiz için kendimizi onlara emanet ettik ve doğumun da özellikle Türkiye'de olmasını istedik. Türkiye artık bizim ikinci yuvamız." değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye çiftlere maliyet avantajı sağlıyor"

Op. Dr. Karlıkaya, ise çiftte gebeliğe engel olabilecek birden fazla faktör olduğunu aktararak "Nancy'nin miyomları, Lucien'in sperm problemi olması ile birlikte tüp bebek yapılacak bir çiftte karşımıza çıkabilecek çok sayıda problem bu çiftte bir arada görülüyordu. Problemler sistematik bir şekilde çözülüp komple bir tedaviyle başarılı sonuç elde edildi." bilgisini paylaştı.

Çalıştığı kurumun yurt dışında farklı ülkelerde de faaliyet gösterdiğini, bu sayede hizmet götüremedikleri ülkelerden bile hasta başvuruları aldıklarını anlatan Op. Dr. Karlıkaya, şunları kaydetti:

"Yurt dışı merkezler ile kıyaslandığında ülkemizi tercih eden çiftler en son geliştirilen teknolojiler ile donatılmış laboratuvar ve tedavi hizmetini bulundukları ülke şartlarına kıyasla oldukça yüksek kalitede ve daha uygun bir tedavi maliyeti ile alıyorlar. Örneğin bugün Amerika Birleşik Devletleri'nde sunulan standart bir tedavinin ücreti ile ülkemizde sunulan tedavilerin ücreti kıyaslandığında, aday çiftler, ABD'de bir tedavi ücreti yerine ülkemizde 2 veya 3 deneme gerçekleştirebiliyor. Bu imkan da çiftlere ciddi bir maliyet avantajı sağlamakta." (Kaynak: Mynet)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.