Koltuk Altı Botoksu Nedir?

Koltuk altlarında terleme vücudun doğal süreçleri arasında yer almaktadır. Bu süreç vücudun ısı kontrolünü sağlar. Uygulanabilen koltuk altı botoksu tedavileri ise aşırı terlemenin önüne geçerek bu durumdan kaynaklı sorunları ortadan kaldırabilir.

Koltuk Altı Botoks Nedir?

Terleme doğal bir süreç olsa da kimi zaman rahatsız edici problemler yaşanmasına neden olabilmektedir. Özellikle de aşırı terleme, gün içinde sorun yaşamanıza neden olabilir.

Böyle bir durumda terlemeyi önlemek adına bazı kozmetik ürünler uygulanabilmektedir. Bunun yanı sıra terlemeyi azaltmak adına bazı müdahaleler yapılması da tercih edilebilir. Botoks, koltuk altında aşırı terlemeyi önlemek için kullanılan uygulamalardan biridir.

Koltuk Altı Botoks Nasıl Yapılır?

Koltuk altında terleme, ter bezlerinin uyarılmasıyla meydana gelir. Sinir sistemi tarafından uyarılan ter bezleri, ter olarak adlandırdığımız sıvının dışarı atılmasına neden olur.

Botoks uygulamasıyla terlemeyi azaltmanız mümkündür. Bu işlem kısa sürede tamamlanan bir prosedürdür. İnce uçlu iğnelerle ter bezlerine botoks maddesi enjekte edilir. Böylece işlem acısız bir şekilde tamamlanır.

Koltuk Altı Botoksu Nasıl Etki Eder?

Koltuk altına yapılan botoks işlemi temelde ter bezlerinin uyarılmasını engellemektedir. Dolayısıyla koltuk altı terleme botoksu işlemi, ter bezlerinin iletişimini azaltarak etki eder. Böylece aşırı terleme sorununun ortadan kaldırılır.

Koltuk Altı Botoksu Vücudumuz İçin Zararlı Olabilir Mi?

Bu işlem, mutlaka uzman bir hekim tarafından uygulanmalıdır. Bu sayede uygulanacak koltuk altı botoksu işlemi için risk faktörleri tespit edilir. Yapılacak ön muayenenin ardından işleme uygun olup olmadığınız belirlenir. Eğer uygunsanız, işlemin herhangi bir zararı olmayacaktır.

Koltuk Altı Terleme Botoksu Güvenli midir?

Eğer hekiminiz işlemin sizin için uygun olduğuna karar verirse bu işlemin bir riski yoktur. Bu sayede koltuk altı terleme botoksu güvenli bir şekilde tamamlanabilir. Bu işlem uzman bir hekim tarafından uygulandığı sürece sağlık açısından riski yoktur.

Koltukaltı Terlemesi Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Çeşitli tedavi yöntemleriyle koltuk altındaki aşırı terleme kontrol alına alınabilmektedir. Eğer koltuk altı terlemesi için bir tedavi yöntemi arıyorsanız botoks sizin için uygun olabilir. Bu yöntem, botoks maddelerinin ter bezlerine enjekte edilmesi yöntemi ile uygulanmaktadır.

Koltukaltı Terleme Tedavisinden Sonra Nelere Dikkat Etmeliyiz?

İşlemin tamamlanmasının ardından bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Bu sayede uygulanan koltuk altı terleme botoksu işleminden verim alınabilir. Bunları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

  • İşlemin ardından ilk gün duş almayın.
  • İlk hafta alkol kullanmamaya özen gösterin.
  • Bölgeye kesinlikle masaj yapmayın.
  • Hijyen kurallarına dikkat edin.
  • İlk hafta ağır spor yapmaktan ve buharlı ortamlardan kaçının.

Koltukaltı Terleme Tedavisi

Aşırı terleme günlük yaşamda sorun yaratabilmektedir. Bu sorunlardan kaçınmak için bazı tedavi yöntemleri uygulanabilir. Bu yöntemlerden biri de koltuk altı botoksu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sayede terleme azaltılabilmektedir.

Neden Koltukaltları Bazılarında Aşırı Terler?

Aşırı terleme beslenme ve yaşam şeklinin yanı sıra genetikle ilgili olabilir. Baharatlı ve yağlı yiyecekler, ağır spor, buharlı ortamlar terlemeyi artıran faktörler arasında yer almaktadır.

Koltuk Altı Terlemesi Durdurulabilir Mi?

Aşırı terlemeden kaçınmak için terleme önleyici kozmetik ürünleri kullanmak mümkündür. Bu ürünler koltuk altı terlemesi sürecini azaltabilir. Bunun yanı sıra cerrahi işlemler terlemeyi durdurabilir.

Koltuk Altı Terlemesi (Hiperhidroz) Ne Kadar Yaygındır?

Her insanda terleme yaşanmaktadır. Ancak bu terlemenin yoğunluğu kişiden kişiye farklılık gösterir. Dolayısıyla koltuk altı terlemesi herkeste görülür. Ancak bu durum günlük hayatta sorun yaşayacağınız derecedeyse bir uzmana danışıp gerekli muayeneyi olarak bu konuda tedavi olabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.